to top

Větrníčky z listového těsta s malinami

Pokud hledáte jednoduchý a dobrý recept na rychlé sladké jednohubky, je listové těsto ideálním pomocníkem. Připravit z něj můžete vlastně cokoliv a s čímkoliv, na co si jen vzpomenete. Mě zaujaly tyhle větrníčky s malinami a cream cheese – trošku mi ten tvar připomínal ty papírové větrníčky, které jsme si dávali za okna. Zkusila jsem i variantu s nektarinkami, které jsem vyskládala na obdelníček těsta potřený směsí ze sýra Philadelphia a byla taky výborná!

INGREDIENCE (na cca 20 větrníků):

  • 1 balení listového těsta
  • 2 vaničky neochuceného sýra Philadelphia
  • 1,5 polévkové lžíce cukru
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • malinový džem
  • čerstvé maliny
  • vejce na potření

POSTUP:

Troubu si rozehřejte na 200°C a připravte si plech pokrytý pečicím papírem (těch plechů budete postupně potřebovat více). V misce si ušlehejte sýr Philadelphia dohladka. Pak přidejte cukr, citrónovou šťávu a kůru, vanilkový extrakt a pořádně promíchejte.

Listové těsto vyválejte na tenký plát a rádlem si vykrájejte čtverce o velikosti cca 10 cm. Čtverec přeneste na plech, doprostřed dejte lžičku připravené směsi a navrch trochu malinového džemu. Na náplň umístěte postupně 4 maliny. V rozích nařízněte rádlem čtverec skoro až ke středu tak, aby náplň a maliny zůstaly na nenaříznuté části těsta. Postupně přehýbejte vždy jeden roh doprostřed mezi maliny tak, až vám vznikne tvar papírového větrníku, a opatrně zatlačte špičky těsta do středu.

Vejce si rozšlehejte s trochou vody a opatrně potřete každý větrníček. Pečte ve vyhřáté troubě 15-18 minut dozlatova. Po upečené posypte moučkovým cukrem.

 

Lucie Hrušková

Jmenuji se Lucie a baví mě cestování, dobré jídlo a pití, poznávání kaváren a restaurací a focení!

Leave a Comment