to top

Rýžová kaše z kokosového mléka, s meruňkami a mandlemi

Kdo mě zná, tak ví, že snídaně jsou moje slabost 🙂 Víkend pro mě prostě znamená dlouhá a výborná snídaně ať už doma nebo v nějaké hezké kavárničce. Ráda se pak nechávám inspirovat nápady na zajímavá jídla a pak je zkouším doma. Minulý víkend jsme s kamarádkou Týnou vyrazily na víkendovou snídani do výborného podniku Můj Šálek Kávy v Karlíně. A právě tam jsem objevila tuhle výbornou rýžovou kaši s kokosovým mlékem, sušenými meruňkami a mandlemi – výborné spojení kokosu a lehce trpkých meruněk s křupajícími mandlemi vás určitě bude bavit stejně, jako mě!

INGREDIENCE:

  • 1 hrnek rýže (já použila rýži Arborio)
  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 1/2 vanilkového cukru
  • plátky mandlí
  • sušené meruňky

POSTUP:

Rýži pod vodou propláchneme a dáme do rendlíku, zalejeme kokosovým mlékem a přidáme vanilkový cukr. Vaříme, dokud rýže nezměkně (mně to trvalo skoro 30 minut). Pokud by byla kaše moc hustá, můžeme ještě rozředit buď kokosovým nebo obyčejným mlékem.

Poté, co rýže změkně a utvoří se jemná kaše, vmícháme plátky mandlí a nakrájené kousky sušených meruněk. Dle chuti můžete samozřejmě přidat třeba i plátky kokosu nebo obměnit ovoce, je to jen na vás. Tak hezké dobré ráno a dobrou chuť!

Lucie Hrušková

Jmenuji se Lucie a baví mě cestování, dobré jídlo a pití, poznávání kaváren a restaurací a focení!

  • Kristyna Lasova

    :-), děkuju za recept, taky to zkusím doma 🙂

    25.1.2017 at 8:01 Odpovědět
  • Kristyna Lasova

    Tak jsem to dneska zkusila – byla jsem jako Babica – neměla jsem kokosové, tak jsem dala mandlové mléko :-)…neměla jsem tu rýži, co jsi použila ty a tak jsem tam frkla Parboleid…ale povedlo se…jen jsem to mohla nechat trochu dýl vařit – maličko rozvařit…ale jinak jednoduché a moooc dobré!

    18.2.2017 at 12:00 Odpovědět

Leave a Comment