to top

Prague Food Festival 2017

Po tříleté pauze jsme se tento rok rozhodli znovu zkusit Prague Food Festival. Možná i proto, že se poprvé nekonal v zahradách Pražského hradu, ale na Vyšehradě. Poslední ročníky, na kterých jsem byla, mě dost odradily neuvěřitelným množstvím lidí, obrovskými frontami a relativně malým prostorem.

Kdo z vás na festivalu nebyl, dovolte mi vás jen v rychlosti seznámit s celým principem. Do prostor konání se platí vstupné – v předprodeji je to 450 Kč, na místě pak 550 Kč. V rámci vstupného dostanete 10 grandů (zkratka GR), tedy žetonů, za které si pak kupujete jednotlivé vybrané dobroty a pití. Pokud vám grandy dojdou, což se stane velmi rychle, je možné si na místě dokoupit za 300 Kč další. Brzy zjistíte, že se nejedná o úplně levnou srandu, ale jednou za rok – proč si neudělat radost 🙂

Přesunout festival na Vyšehrad byl dle mého názoru dobrý tah. Díky okolním travnatým plochám a spoustě prostoru bylo možné si sednout kamkoliv na trávu, roztáhnout si deku do stínu pod stromy a odpočívat. Celé místo tak působilo příjemně a nepřeplněně. A i překvapivě nekonečné fronty rychle ubíhaly a my na jídlo čekali max. 5 minut. Jen malé povzdechnutí – přišlo mi, že tentokrát tam bylo o dost méně restaurací 🙁

I přesto byla nabídka festivalu pestrá – od notoricky známých restaurací jako je třeba V Zátiší, Kobe nebo Aureole až po méně známé, třeba Mirellie. Ochutnat jste tedy mohli vše od kuřete, prasátka, krávy a mořských plodů, zapít to dobrým vínem, šampaňským nebo drinkem a vše zakončit výtečnou zmrzlinou od Créme de la Créme. A víkendové nádherné počasí jen nahrávalo tomu tu na okolních lavičkách odpočívat s výhledem na naši nádhernou Prahu.

A na co padla tento rok naše volba:

Angusfarm: Soběsucká Angus klobása na grilu (4 GR) – pecka, za málo peněz hodně muziky, neboli za 4 žentonky dvě výtečné klobásky, které slušně zasytí

Bellevue: Telecí pupek, bramborový fondant, medvědí česnek, karotka, majoránkové jus (6 GR) – dokonalá omáčka, ta mě vážně nadchla

Gao Den: Nem Special – závitky plněné hovězím masem, arašídovým krémem, mangem a zeleninou (4 GR) – tak tohle byl pro mě favorit festivalu, už delší dobu se chci do téhle vietnamské restaurace podívat a teď je to vlastně nutnost 🙂

Prolog Bar – Healthy non-alcoholic drink (6 GR) – už jsem tenhle drink plný vitamínů, ovoce a chia semínek měla přímo v Prologu a zase nezklamal – skvěle osvěžující ve víkendovém vedru

U Emy Destinnové – Grilovaný steak z daňka s omáčkou z ústřičných hub a ořchů s restovanými brambůrky  (7 GR) – pro mě trošku zklamání, i když maso bylo výtečně připravené a růžové uprostřed, na mě bohužel moc rare, takže ho, k velké radosti mého milého, zblajzl celý sám.

Tenhle ročník byl za mě velmi příjemný – super místo, dobré jídlo, krátké fronty a méně lidí – palec nahoru!

Adresa: Vyšehrad, vstupné: 550 Kč (v předprodeji 450 Kč) – v ceně vstupného je 10 GR

Lucie Hrušková

Jmenuji se Lucie a baví mě cestování, dobré jídlo a pití, poznávání kaváren a restaurací a focení!

Leave a Comment