to top

Pohankové lívance s kefírem a ovesnými vločkami

Lívance k snídani jsou ten nejlepší nápad, jak začít víkend. Ale abyste neměli výčitky svědomí, že mlsáte i přesto, že si chcete hlídat váhu, zkuste tyhle zdravé, z pohankové mouky, kefíru a ovesných vloček. Se spoustou čerstvého ovoce se určitě stanou vaší oblíbenou ranní radostí. A já děkuji Kitchenette za ispiraci!

INGREDIENCE:

  • 250 ml kefíru
  • 100 g pohankové mouky
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 2 lžíce agávového sirupu (můžete nahradit třeba javorovým)
  • lžička prášku do pečiva
  • lžička vanilkového cukru
  • špetka soli
  • kůra z 1/2 citronu
  • kokosový olej na smažení

POSTUP:

Všechny ingredience smícháme dohromady – dávejte pozor na to, že vždy je potřeba nejdříve dát mouku a pak teprve vejce. V opačném případě se vytvoří hrudky, kterých se vám nepodaří zbavit.  Výsledné těsto necháme cca 10 minut odpočívat. Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej a postupně opékáme lívanečky z obou stran dozlatova.

S čím je podávat je už jen na vaší fantazii – třeba s jogurtem, zakysanou smetanou a čerstvým ovocem. Nebo s medem a skořicí. Nebo s výbornou babiččinou jahodovou marmeládou… 🙂

Lucie Hrušková

Jmenuji se Lucie a baví mě cestování, dobré jídlo a pití, poznávání kaváren a restaurací a focení!

Leave a Comment