to top

Kuře v česnekovo-parmezánové omáčce s houbami

Pokud máte rádi jednoduché obědy či večeře, zkuste toto kuře v česnekovo-parmezánové omáčce s houbami. Je to rychlé a navíc chuťově výborné!

INGREDIENCE (pro 2 osoby):

  • 2 kuřecí prsa
  • lžíce olivového oleje
  • 200 g krájených hub (mohou být čerstvé, zmrazené i sušené)

Na omáčku:

  • 70 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • 1/2 strouhaného parmezánu (stačí i Grana Padano sýr)
  • hrst čerstvého špenátu
  • sůl, pepř

POSTUP:

Kuřecí prsa si nakrájejte na tenké plátky. Ve větší pánvi si rozehřejte olivový olej a maso osmahněte ze všech stran. Poté kuře vyjměte a na pánev dejte nakrájené houby a lehce je opečte. Ty si také dejte stranou.

Teď si připravte omáčku – máslo na pánvi rozpusťte a přidejte prolisovaný česnek. Lehce osmahněte, ale opatrně, aby jste česnek nespálili. Zaprašte hladkou mokou a důkladně rozmíchejte. Poté přidejte kuřecí vývar, smetanu, nastrouhaný sýr a ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a nechte trochu prohřát. Pak přidejte nasekaný špenát a vmíchejte do omáčky. Nechte omáčku zhoustnout a nakonec přidejte osmažené kuřecí maso a houby. Podávat můžete s rýží nebo s těstovinami.

Lucie Hrušková

Jmenuji se Lucie a baví mě cestování, dobré jídlo a pití, poznávání kaváren a restaurací a focení!

Leave a Comment