to top

Foodparade 2016

Tento víkend se konal již 6. ročník Foodparade – festivalu dobrého jídla a pití. Obecně se těchto akcí dost obávám, protože nápad vyrazit sem má minimálně polovina Prahy a není pak nic horšího, než když čekáte 30 minut ve frontě, abyste mohli něco ochutnat.  Ale tahle akce byla jiná – konala se v krásném areálu Trojského zámku a fronta byla snad jen u zmrzliny.

V celém areálu můžete platit jen speciální měnou, tzv. „chefy“ – jeden „chef“ měl hodnotu 20 Kč a v rámci areálu bylo několik míst, kde bylo možné si kartu nabít a pokračovat v objevování a konzumaci. Najdete tu velkou nabídku burgerů, zástupce asijské i české kuchyně, sladkosti i nápoje.

FoodparadeMy zavítali na více míst. První, co nás zaujalo, byl stánek firmy „Český catering“ a ochutnali jsme hovězí tataráček s ostružinami a cibulovou marmeládou v kombinaci s foie gras, terinkou a omáčkou balsamico a kroketu z hovězí oháňky s květákovým pyré doplněná omáčkou ze slaniny a mrkvičky – pro mě tohle byl favorit a opravdu výborný kulinářský zážitek, perfektně ochucené, velmi efektně servírované.

FoodparadeDruhou zastávku jsme udělali u stánku „U Modré kachničky“ a ochutnali jejich pečená kachní prsa s foie gras a dýňovými bramborami a hned vedle „U Emy Destinové“ jsme si dali grilovaného Ahi tuňáka s mediteránským salátkem, sušenými rajčátky, artyčoky a zálivkou z medu, dijonské hořčice a tymiánu. Vůbec nevím, co k tomu říct, protože obojí bylo perfektní, chutné, kachní prsa i tuňák byl správně udělané, oboje uvnitř růžové, prostě paráda!

FoodparadeNo a samozřejmě jsme nemohli na závěr vynechat dezert – zamířili jsme tedy ke stánku „Cakeland Cupcakes“, kde jsme si objednali dva mini cupcakes – se slaným karamelem s příchutí Snickers. K tomu na zakončení perfektního dne nesměl chybět Hugo Spritz z vedlejší „Prosekárny“🙂

FoodparadeDomů jsme si odnesli výborný drink z „La Casa de la Havana Vieja“, který byl speciálně pro tento festival připraven do lahví – jedná se o jednoduchou kombinaci friz-koly s českým prémiovým bitterem a čerstvou citrónovou šťávou. Takže ve festivalové náladě budeme pokračovat i doma.

Jo a ve stánku „Tartaletka“ jsem se naučila, jak správně připravit křehké těsto, tak se těšte už brzy na další recept na koláč!

Za mě tedy výborná akce, na kterou se těším příští rok zase!

 

Lucie Hrušková

Jmenuji se Lucie a baví mě cestování, dobré jídlo a pití, poznávání kaváren a restaurací a focení!

Leave a Comment